Koncerti i muzikës

PAAF

Koncerti i muzikës

Prishtina Arts and Architecture Festival 2019  

Koncerti i studentëve të Muzikës

22 maj 2019                                             Prishtinë – Kosovë

“Në kuadër të edicionit të dytë të Festivalit PAAF do të shfaqet një program artistik muzikor nga studentët e Muzikologjisë ku pjesën qendrore të programit e bartë kori me disa pika artistike si dhe solistë në këndim, flautë, piano dhe violinë. 

Por, studentët e Muzikologjisë do të prezantohen edhe në kuadër të ekspozitës së artit pamor ku do të ekspozohen punimet e instrumentit të okarinës si pjesë e projektit të punëtorisë me mjeshtrin e njohur të muzikës tradicionale z. Shaqir Hoti, i cili për një muaj do të praktikojë mënyrën e punimit të këtij instrumenti antik shqiptar. Me këtë rast nga studentët tanë do të demonstrohet një video prezantim me temë Okarinën.”


Një koncert i muzikës akuzmatike kryer përmes sistemit oktofon të 8 altoparlantëve. Programi hulumton materialet e shëndosha dhe “jehonën” e tingujve në hapësirë. Auditori, me sy të mbyllur, do të ndiejë hapësirën dhe do të lejojë imagjinatën të vendosë ndjesitë e tij hapësinore. Koncerti do të paraqesë veprat e kompozitores kosovare / profesor Donika Rudi në ndihmë të studentëve të UAAB.

Aplikimet duhet të bëhen përmes E-mailit [email protected]

Për informata më të hollësishme dhe detaje rreth edicionit të dytë të PAAF

Na Kontakto
sqShqip
en_USEnglish sqShqip