About Us

PAAF Për Ne

About PAAF

I themeluar nga Kolegji AAB, Prishtina Arts&Architecture Festival (PAAF), është një ngjarje që kërkon të lidhë disiplina të ndryshme në fushën e artit dhe të arkitekturës përmes konferencave, ekspozitave, filmave, instalacioneve, koncerteve, tryezave të diskutimit, punëtorive, etj ..

I themeluar në vitin 2018, si një nismë e vogël por tejet ambicioze, PAAF që në edicionin e parë ka arritur të thejë kufijtë e Kosovës, duke sjellur në programin e vet projekte e punime të studentëve të artit edhe nga Shqipëria, Maqedonia, Bosnjë e Hercegovina dhe nga Sllovenia.

This year, the festival is scheduled to take place from 22nd to 24th of May 2019 in Prishtina, where besides the professors and experts, there will be considerable space for young artists, especially students.
Date: May 22-24, 2019

Place: AAB College, Prishtina, Republic of Kosovo

Festival Director
Zija Rexhepi, MA.

Festival Executive Director
Prof.ass.Mr.Art Fitim Aliu

Organizational Director
Saranda Rifati

Festival Board
Prof.Ord. Shyqri Nimani (kryetar)
Prof.ass.dr. Lulzim Tafa
Prof. Lulzim Nixha
Prof. Zijad Mehic
Dr. Andrea Grilleto
Prof. Maja Kikiritkova
Dr. Damjana Celcar
MA. Bekim Mulaj
Prof.ass.Mr. Art Fitim Ali
Dr. Oliver Petrovski
Dr. Kushtrim Jakupi

Art Colony
Prof.ord. Esat Valla

Exhibition
Musa Kalaveshi, kurator

Conference Coordinator
Phd.cand.Adelina Tahiri

Film Section Coordinator
MA
.Burbuqe Berisha

Fashion Section Coordinator
Flutura Dedinja
Krenare Rugova

Concert
Adhurim Rasimi
Kushtrim Jakupi

Workshop
Medina Spahiu

Disenjatorë, PAAF2019:
Lirigzon Selimi & Samir Dalipi

Download Schedule
en_USEnglish
sqShqip en_USEnglish